TECH NEEDS, NYC EIS 2018, FEBRUARY 23rd & 24th

For all acts:

stereo stage monitors;

multichannel audio capture (one track for each feed to the board from each group);

video capture from two angles (one camera fed from the board and another capturing with onboard mic).

CONCERT 1: February 23, 7:00 PM - 9:00 PM, Voorhees Hall

TIME	EVENT	DURATION	TECH NEEDS
7:00	Adam will open the concert and speak a bit about NYC EIS and the department's involvement.	5 minutes	 Microphone (SM58 or similar). Single spotlight on the speaker.
7:05	Cort Lippe and Esther Lamneck perform Duo Improvisation for Tárogató and Computer.	15 minutes or less	 Esther will bring her own wireless mic and receiver for her wind instrument. She is also performing on the final act, and the equipment for this act and the final act can be combined on one table. Cort wants to be offstage, next to the house mixer in the back of the theater. He has a laptop and audio interface, and has requested a pre-fader aux from Esther's mic into his interface and stereo outs from his interface to the house. He would like to (a) be allowed to ride the 3 channels for the dry mic and stereo outs on the house mixer, or (b) be given a submix station to do so. Single "standard EIS" table with UPS, draped in black, behind the performer. Soft spotlight on Esther, and a solid color on the scrim. No moving lights or changing colors.
7:20	strike, roll in and connect next group	5 minutes	STAGE CREW
7:25	Kris Force (cello/electroncis) performs Diamond Body, for reamplified cello.	15 minutes or less	 One armless chair. Small mixer for onstage control of levels: stereo out from Eventide Harmonizer -> submixer -> house mixer. Single "standard EIS" table with UPS, draped in black. Soft spotlight on Kris; she would like to experiment with slow moving lights or very slowly changing colors during tech reheasal.
7:40	strike, roll in and connect next group	5 minutes	STAGE CREW

	1		
7:45	Kevin Patton and Erin Rogers perform <i>Cast Down Thither,</i> for tenor saxophone and laptop.	15 minutes or less	 One armless chair for Kevin. Dynamic microphone (SM58 or similar with boom and stand for Erin's baritone saxophone; mic signal will be sent into Kevin's audio interface and NOT separately to the house system. Stereo outs to house mixer from Kevin's audio interface. Single "standard EIS" table with UPS, draped in black. Soft spotlight on both performers.
8:00	strike, roll in and connect next group	5 minutes	STAGE CREW
8:05	Joe Cantrell performs <i>Blackbox Loop</i> , for broken audio equipment.	15 minutes or less	 Stereo outs to house mixer from Joe's audio interface. Single "standard EIS" table with UPS, draped in black. Soft spotlight on Joe; single solid color on scrim.
8:20	strike, roll in and connect next group	5 minutes	STAGE CREW
8:25	Doug Geers (electronics), Esther Lamneck (taragato), and Maja Cerar (violin) perform Oracle.	15 minutes or less	 Both Esther (taragato) and Maja (violin) will bring their own wireless microphones and receivers. Note that all equipment for this act will be on the same table used in the first act. Dry signal from both performers' mics should be sent to house; Doug would like a pre-fader aux from each of these mics routed to his audio interface. He will also send stereo outs (processed audio) separately to house. Single "standard EIS" table with UPS, draped in black. Soft spotlight on both performers and a solid color on the scrim. No moving lights or changing colors.
8:40	setup for post-concert discussion	5 minutes	STAGE CREW
8:45	post concert discussion, moderated by Adam; audience questions	15 minutes	 Seven dynamic mics: six on discussion tables (one for each group and the moderator), and one on a stand in the aisle close to the stage for audience questions. Two "standard EIS" tables draped in black. Ten chairs. Stage lights illuminating all of the discussion panel artists.
9:00	begin strike	less than one hour	STAGE CREW

CONCERT 2: February 24, 7:00 PM - 9:00 PM, Voorhees Hall

TIME	EVENT	DURATION	TECH NEEDS
------	-------	----------	------------

			_
7:00	Adam will open the concert and speak a bit about NYC EIS and the department's involvement.	5 minutes	 Microphone (SM58 or similar). Single spotlight on the speaker.
7:05	Wang Yung-hung, Cevo Cheng-yen Yang, and Wuan-chin Li perform <i>Signal Exchange</i> , for various instruments, found objects, and 60+ FM radios.	15 minutes or less	 Two mic stands and two microphones: one for Shansin (plucked-string instrument), one for water, paper, small objects. These can be AT1010's, or, if the artists prefer, AKG C-414s. Fours outputs to house system. Two "standard EIS" tables. Three chairs. 60 FM radios placed amongst audience. Recommended to place them under chairs at the edges rows and maybe on acoustic panels on the wall; this way they can easily be reached and turned off during strike. Ushers should let audience know to be careful not to step on radios when entereing rows. General stage lighting; no moving lights.
7:20	strike, roll in and connect next group	5 minutes	STAGE CREW
7:25	Kristina Warren performs <i>Stochast</i> , for Exoskeleton controller, voice, and computer.	15 minutes or less	 Kristina will provide her own microphone. Stereo outs to house from her audio interface. "Standard EIS" table draped in black. Very minimal lighting; no direct spotlight, which may mask the LED lights on the Exoskeleton. Note that Kristina will have a USB "tether" between her Exoskeleton and interface, rather than a wireless connection.
7:40	strike, roll in and connect next group	5 minutes	STAGE CREW
7:45	Adam Wilson performs <i>Plectrodon</i> , for fretless electric guitar and electronics.	15 minutes or less	 Stereo outs to house from audio interface. "Standard EIS" table draped in black. Lighting: if possible, MIDI or OSC messages from onstage rig switch blocks of lights. If not, whatever the lighting designer thinks is appropriate.
8:00	strike, roll in and connect next group	5 minutes	STAGE CREW

8:05	Lyn Goeringer and Chris Peck perform their duo improvisation, for theremin, flute, and various software controllers.	15 minutes or less	 Two micropohne stands with booms; artists will bring their own microphones. Four outs to house from audio interfaces. Two armless chairs. "Standard EIS" table draped in black. Lighting: two simple spots on perfomers, solid amber color on scrim; no moving lights.
8:20	strike, roll in and connect next group	5 minutes	STAGE CREW
8:25	Jeff Kaiser and David Borgo (KaiBorg) perform their improvisation for trumpet, saxophone, and elextronics.	15 minutes or less	 Two microphone stands with booms; artists will bring their own microphones. Music stand solid metal, not wire (must hold an iPad). Two sets of stereo outs (4 outs total) to house system. One armless chair. Two spots, dark and narrow, one on each performer; no moving lights.
8:40	setup for post-concert discussion	5 minutes	STAGE CREW
8:45	post concert discussion, moderated by Kevin; audience questions	15 minutes	 Seven dynamic mics: six on discussion tables (one for each group and the moderator), and one on a stand in the aisle close to the stage for audience questions. Two "standard EIS" tables draped in black. Ten chairs. Stage lights illuminating all of the discussion panel artists.
9:00	begin strike	less than one hour	STAGE CREW